Underbara cupcakes!

När min dotter först bad om jordgubbscupcakes med bubbelgumsfrosting tänkte jag att det nog skulle bli aningen sliskigt, men jag är jättenöjd med dessa. Det tog tre satser för att få till en bra muffins att använda. Jag ville ha riktiga jordgubbar i och ingen essens, så jag fick trixa lite. För att få mycket smak behövs också mycket jordgubbar och då blir smeten ofta rinnig och säckar ihop.

Receptet hittar ni längst ner.

 

3ägg

2dl socker

3dl vetemjöl

2tsk bakpulver

2tsk vaniljsocker

0,5 dl mixade jordgubbar (Jag använde frysta jordgubbar)

 

Vispa ägg och socker fluffigt, smeten ska bli vit i färgen

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker

Blanda ner i äggsmeten

Rör i jordgubbsröran

Sätt muffinsformar i en plåt och fyll formarna 2/3

Grädda 175 grader i 15 min

 

Bubbelgumsfrostingen har jag inget recept på då jag inte mätte. Men jag tog kanske 150 g smör, 200 gr philadelphia, 3 dl florsocker och ett par droppar bubbelgumsessens. Och det blev mycket över som nu ligger i frysen! Är det någon som har ett tips på vad jag gör med resten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s