Pakettårta

Denna rosettårta eller pakettårta innehåller hallonmousse och citronfromage. Hallonmoussereceptet är underbart och används flitigt av mig. Det bästa är att det bara är att byta ut hallonen mot andra bär, så länge själva vätskan har samma mängd. Dock har jag haft problem med jordgubbar som kräver mer gelatin!

 

Hallonmousse

 

5 dl hallon

1 msk vaniljsocker eller några droppar vaniljessens

2,5 tsk gelatinpulver

3 dl grädde

 

Mät upp gelatinpulver i en liten skål och häll på kallt vatten, bara så att pulvret täcks. Rör runt. Låt detta stå tills gelatinet är hårt.

Koka upp hallonen. Låt dem bara koka upp så att de blir mjuka och släpper lite saft, sedan använder du en finmaskig sil och silar bort alla kärnor. Detta behöver man inte göra, vid tidspress har jag hoppat över detta moment med gott resultat. Men den blir ju slätare och finare om man gör det.

Häll hallonsaften i kastrull igen och tillsätt gelatinklumpen. Rör tills den smält. Rör ner vaniljsocker. Smaka av. Om du vill ha det sötare kan du tillsätta strösocker, men jag gillar den så här. Låt denna blandning svalna.

Vispa grädden. Den ska inte vispas hårt, för då skär sig moussen! När gelatinblandningen är avsvalnad rör du ner detta i grädden. Moussen tar nån timme på sig att stelna.

 

En tanke på “Pakettårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s