Fler nya smaker på dammsugare

Nu har jag hamnat i en dammsugarperiod igen. Det är bara så gott! Och man kan verkligen variera smakerna i oändlighet! Dessa har krossad turkisk peppar och lakritsessens i smeten och marsipanen är smaksatt med jordgubbsessens. Blev riktigt gott!

 

6 tankar om “Fler nya smaker på dammsugare

    • Hej! Tack så mycket! Nej jag köper ofärgad marsipan (Willys eget märke är överlägset bäst om man inte vill specialbeställa från tårtaffärer), sen färgar jag och kavlar själv. Kavla med maizena som underlag så går det jättebra att få slätt och fint.

  1. Ursäkta en dum fråga men jag har aldrig använt marsipan som utkavlat. Det är alltså så att det är lätt att kavla ut, den marsipan man köper på rulle, och maizena har jag ju hemma så det kan vara värt att prova. Är det lika lätt att färga som mandelmassa? Går det att färga genom att köra i hushållsassistent i stället för att knåda in det?

    • Det är lika lätt som med mandelmassa! Har aldrig testat att färga med maskin, men har hört andra som gjort det. Jag tycker det går snabbt och lätt att bara knåda in det.

  2. Med mandelmassa har jag ibland kört massan i micron lite så att den blir lite ljummen och då lätt att knåda in färgen. Kanske marsipanen håller för det också. Jag har lite problem med revbenen, det är därför jag inte kan knåda som vanligt och försöker hitta andra lösningar 🙂

    • Det enda som skiljer mandelmassa och marsipan åt är mängden florsocker, så gör som du brukar, tror det funkar bra. Det är ju roligt att kunna färga till färger som inte finns i affärerna! Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s