Polkagris- och vitchokladtryffel

Detta är ett nytt recept som jag gjort. Jag tycker att det blev bra och kommer nog att göra det igen. I dubbel sats! Vit choklad är ju väldigt sött, så om man inte gillar det ska man kanske inte göra dubbel sats direkt, men jag tycker att polkagrisen bryter av bra mot det söta och ger det lite stuns. Förmodligen använder jag lite mer polkagris nästa gång jag gör receptet.

Polkagris- och vitchokladtryffel (ca 25 st)

3/4 dl grädde

200 gr vit choklad

3 polkagriskäppar

 

Hacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke. Värm grädden. När den blivit så varm att den är på väg att koka tar du den från värmen och häller över chokladen. Rör tills det smält. Ha lite tålamod, men om allt inte smälter kan man ställa in bunken i micron ett par sekunder, röra, ett par sekunder till – tills allt är smält.

Hacka polkagrisarna. Jag hackade ganska fint, men inte så fint så att jag lika gärna skulle kunna stöta med mortel. Jag vill ha lite crunch i! Nästa gång tar jag nog 4-5 käppar för mer polkagrissmak.

Blanda ner polkagrisarna i chokladen och ställ allt i kylskåpet. När det stelnat rullar du dem till små bollar och rullar i florsocker. Placera i knäckformar eller låt vara som de är!

vitchokladtryffel

IMG_0984

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s