Bukettårta

Ganska länge har jag tänkt på att göra just en sån här tårta, en bukettårta. Nu när jag skulle göra en tårta för att fira en florist som fyllde jämnt var det ett solklart val. Jag har sett många varianter ute på nätet. Jag valde att ha två färger (även om det är flera nyanser av rosa) och blad på min. Jag valde också att göra själva tårtan rundad på toppen så att blommorna kom upp lite.

IMG_1048

 

Inuti var det chokladbottnar, jordgubbsmousse och tobleronefluff. Täckt med chokladfrosting. Både blommor och stjälkar är gjorda av marsipan. Ingen lär ju bli utan ros om man blir bjuden på denna tårta! Kan tänka mig att det blir för mycket marsipan att äta, men det är helt ok att pilla av lite…

IMG_1047 IMG_1051Inte för att jag trodde att det skulle gå snabbt att göra alla dessa blommor, men det tog väldigt lång tid! Inte en tårta man slänger ihop i första taget, helt enkelt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s