Doptårta med bebis

Denna tårta var till samma dop som denna. På den här tårtan skulle det vara en bebis med filt och i övrigt var det fritt fram. Det blev några blommor med min nya silikonform från Kakbutiken och datumet för dopet.

IMG_1178 IMG_1188 IMG_1182 IMG_1184

 

 

I dessa tårtor använde jag ett nytt recept på citronfromage. Det blev väldigt bra så här har ni receptet:

Citronfromage

Rivet skal och saft från två citroner

1,5 msk gelatinpulver

4 ägg

2,5 dl socker

3 dl vispgrädde

Häll ca hälften av citronsaften i en kopp och blanda i gelatinpulvret. Låt det stå ca 5 min. Ställ koppen i en kastrull med sjudande vatten tills gelatinet smälter. Skilj på äggulor och vitor. Vispa först äggvitorna till hårt skum (i den här ordningen kan samma visp användas – vitor måste vispas med helt fettfri visp annars blir det inget skum). Vispa gulor och socker pösigt. Vispa till sist grädden.

Blanda grädden med rivet skal, pressad saft och avsvalnat gelatin. Rör sedan ner äggulesmeten och sist äggviteskummet. Äggvitan ska vikas in så försiktigt som möjligt. Häll krämen ovanpå bottnen i formen, släta till ytan ordentligt. Täck över och ställ kallt minst 1 timme.

Denna sats räcker till ett tjockt lager i en 24 cm-form. Nästan lite för mycket, så man kan nog ta detta till två lager om man har en lite mindre form.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s