Glad påsk!

Till vår påsktårta i år, bestämde vi att vi ville ha en lätt tårta. Man äter så himla mycket under påsk ändå… Det belv en moussetårta. I första anblick ser det ut att vara blåbärsmoussetårta. Och det är det också. Men inte enbart. Inuti finns en lätt vaniljbotten och en citronfromage gömd. Fromagen gjordes i en mindre form och lades på tårtbotten, sedan hälldes blåbärsmouusen på innan den stelnat till. Recept på blåbärsmoussen kommer under bilderna.

IMG_1253 IMG_1254 IMG_1256  IMG_1258 IMG_1259

 

 

IMG_1272

Blåbärsmousse:

5 dl blåbär

2,5 tsk gelatinpulver

1 msk vaniljsocker

3 dl grädde

Börja med att lägga gelatinet i blöt i lite kallt vatten, bara så att det täcker. Låt det stå 10 minuter. Koka sedan upp blåbären, mixa dem med en mixerstav och blanda i gelatinklumpen. Rör runt tills det smält helt. Blanda ner vaniljsockret och ta från plattan. Låt blandningen svalna.

Vispa upp grädden, men den ska inte vispas hårt. Om man vispar för hårt skär sig moussen sedan. Blanda ner blåbärsblandningen och blanda väl.

Antingen låter du moussen sätta sig en stund innan du brer ut på en tårtbotten eller så häller du ut den direkt på botten, om du har botten i formen du bakade den i. Då stelnar den så att du får raka kanter. Man kan också servera detta som en dessert, då klickar du ett den i portionsformar innan den stelnat helt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s