Lite sent påskinlägg

Ja, dessa bilder har helt enkelt glömts bort, men kanske kan jag ge en idé inför nästa påsk?

Dessa blev våra ”placeringskort” till påskbordet. Jag tog en vanlig tuschpenna och skrev namnet på ägget. Det fastnade alldeles utmärkt.

IMG_1275

 

Men de är inte bara till för placeringen utan är även en efterrätt. Några dagar innan blåste jag ut äggen och tvättade dem och lät dem torka. Sedan spritsade jag in smält choklad utblandat med olja för att det skulle bli rinnigare. När chokladen stelnat fyllde jag med passionsfruktsmousse. Jag fick fylla på med choklad två gånger för att det skulle bli tillräckligt täckt.

IMG_1276 IMG_1277

 

När man sedan skalade ägget såg man först chokladen och sedan knackade man hål med skeden och kom åt moussen. Det blev jättegott, men jättekladdigt. Det var svårt att skala äggen… MEN ett ägg blev över då min yngsta inte ville ha. Och när det stått i kylskåpet och man skalar det kallt gick det mycket bättre! Så mitt tips är att inte använda äggen som placering. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s