Hemgjord lemoncurd

 

bildh

Detta är så in i bomben gott och dessutom enkelt. Tidigare har jag misslyckats katastrofalt med att göra curd, de har blivit alldeles för hårda, men nu har jag fått in hur det ska se ut när den är färdig. Om ni tänker en bearnaisesås så kommer ni inte att misslyckas. När curden precis börjar tjockna så handlar det om sekunder tills den är färdig. Sedan stelnar den till lite mer i kylskåpet.

 

Recept: 

1 1/2 dl strösocker
2 stora ägg
saft och finrivet skal från 2 citroner (ca 1 dl saft)
50 g smör, i bitar

Häll socker, ägg, citronskal och citronsaft i en kastrull. Vispa hela tiden så att curden inte stelnar. Stelnar den går det inte att rädda.  När curden börjar stelna och ser ut ungefär som en bearnaisesås är den färdig.
Ta av curden från värmen och sila den (behövs inte, men min dotter äter inte curden om det finns skal i) och rör i smöret. Rör tills det har smält. Häll upp i en burk med lock. Lemoncurd håller sig ca två veckor i kylskåp.

bild

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s