Allergitårta

Jag är ganska van att baka glutenfritt och har även gjort en del äggfritt, men jag har inte gjort många tårtor mjölkfria. Närmare bestämt bara en innan denna. Då använde jag havregrädde och det kommer jag inte göra igen. Det gav en märklig eftersmak. Denna gång använde jag Alpro Soya Airy & Creamy och den smakade precis som grädde. Den rekommenderas varmt.

Till bottnarna bytte jag bara ut mjölet mot glutenfritt mjöl (Lailas). Jag tycker själv att bottnarna inte blev lika bra som de brukar bli med vanligt mjöl, jag antar att man kanske inte tänker på det om man aldrig kan äta något med mjöl, men för mig är det stor skillnad. Moussen med sojagrädden däremot smakade precis som vanligt!

Tårtan är täckt med marsipan och dekorerad med en sugarpasteblomma.

BildBild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s