Bamse och hans vänner

Idag fyller Alice fem år och hon har sedan ett halvår varit bestämd med att hon vill att jag ska göra en Bamsetårta till henne. Till en början pratade hon om att hon ville ha med hela Bamses värld, inklusive allas hus och Farmors berg och Vargens skog. Jag är ganska glad att hon tänkte om lite där, det hade tagit sju år och em evighet att bygga upp det. Kanske till och med lite till. Det hade också varit ganska svårt att få med allt det, men ändå ”bara” göra en 20-bitarstårta. Kanske på en trevånings…

Så här blev den i alla fall:

bamse

Själva tårtan består av hallonmousse, mjölkchokladmousse och chokladsmörräm. Den är täck med marsipan. Locket på tårtan är gjort av Rice Krispie Treats. Det är som en massa som man gör av marschmallows och Rice Krispies. Den stelnar lite och kan formas hur man vill innan dess. Så här gör man:

RICE KRISPIES TREAT

3 msk smör
300 g marshmallows
1,5 liter rice krispies
Smaksättning: hackad choklad, godisbitar, torkad frukt, kakao…

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Häll i marshmallows och smält dem under omrörning på låg värme, se till att blandningen inte bränns i botten på kastrullen. När allt är smält tas kastrullen från plattan och rice krispies hälls i (och eventuell smaksättning). Blanda ordentligt. Ta ur smeten och lägg i en form som är smörad eller klädd med bakplåtspapper.  Blöt händerna med vatten och tryck sedan ut massan i formen. (Eller forma till den figur du vill ha.) Låt kallna och skär sedan i önskad storlek. Förvara i tätslutande burk i 2-3 dagar.

Figurerna är till stor del gjorda i Sugarpaste. Förutom skalman som fick bli marsipan!

bamseochlilleskutt

skalman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s