Tardis – min mans önskemål

När min man fyller år brukar han utmana mig i tårtväg. Det gör i och för sig hela min familj som verkar tro att jag inte har några begränsningar alls. 🙂 För er som också gillar sci-fi och har koll på Dr Who, så är denna tårta solklar. Om man aldrig sett denna serie så förstår jag att man undrar över vad detta är!

Tardis är ett maskerat rymdskepp som tar Dr Who till både andra platser och andra tider. Jag gjorde en egen tårtbricka som jag målade med ätbar färg för att ge lite rymdkänsla till tårtan.

Innehållet i denna tårta är vaniljbottnar, marängsmörkräm med smak av vanilj och kaffe. För att få den så hög som jag behövde så gjorde jag en tvåvåningstårta. Fast båda våningarna har samma storlek.

IMG_3759

 

IMG_3760

 

IMG_3762

 

IMG_3765

2 tankar om “Tardis – min mans önskemål

 1. Häftig tårta, ha suttit och letat inspiration till en tardis tårta, de hittade jag verkligen 😃 men ja funderade på om du ha nå tips på tårtbotten som är -ägg -gluten och mjölkfritt? Tack på förhand

  • Hej! Vad roligt att du gillar min tårta! Den var riktigt kul att göra! Äggfritt är inga problem, mjölfritt är inga problem och glutenfritt är inga problem. När man däremot ska kombinera dessa blir det svårare. Jag brukar använda det här receptet nedan till äggfria bottnar. Den blir god, men kompaktare än vanliga. När man ska ha den mjölkfri kan man byta ut mjölken mot någon växtbaserad ”mjölk” i stället. Eller vatten. Smöret kan lätt bytas ut mot mjölkfritt margarin. Mjölet kan bytas ut mot glutenfritt mjöl. Däremot tycker jag att det behövs någon smaksättning i det fallet. Jag brukar ibland riva ner mycket citronskal eller byta ut en del av mjölet mot mandelmjöl. Lycka till

   Äggfri tårtbotten

   50 g smör
   3 dl vetemjöl
   1,5 dl potatismjöl
   3 tsk bakpulver
   2 tsk vaniljsocker
   3 dl socker
   2,5 dl mjölk

   Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser.

   Blanda mjölken och smöret och häll ner det i mjölblandningen. Vispa tills smeten blir slät.
   Häll smeten i en smord och bröad form.
   Grädda i nedre delen av ugnen i ca 200 grader i ca 30-35 minuter.
   Låt svalna i formen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s