Även en Marathonlöpare äter tårta ibland…

Min kollega springer Marathon, så när hon idag fyller år vill hon bjuda på en tårta med löpartema. I övrigt fick jag fria händer. Skon har jag gjort med märket Asics i bakhuvudet, även om det inte är en exakt kopia av en sko. Min kollega älskar detta märke, så jag tyckte att det var lämpligt. Sedan gjorde jag även en medalj som är stämplad med texten ”New York Marathon 2015” eftersom hennes nästa mål är att springa loppet där nästa år.

IMG_3792

 

IMG_3793

 

Skon är gjord i Rice Crispie Treats som jag format och sedan täckt med marsipan. Detta för att tårtan ska hålla för tyngden. Medaljen är också gjord i marsipan.

Rice crispy treats gör du genom att lägga en näve marshmallows i en skål och micra en liten stund tills det smälter. (De sväller upp och när man rör i dem är de helt mjuka). Sedan häller man i Rice Crispies tills man har en massa som man kan forma med händerna. Smörj in händerna med matolja, och ta mer lite då och då. Forma som du vill och täck med sugarpaste eller marsipan.

IMG_3795

 

Innehållet är saftiga chokladbottnar, blåbärsmousse och citronfromage.

Skärmavbild 2014-05-26 kl. 11.07.24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s