Ugglor, var kom den trenden ifrån?

På något sätt har ugglor ganska länge varit en trend inom tårtor. Vad kommer det ifrån? Varför vill folk ha ugglor på sina tårtor? Nåväl, jag tycker i och för sig att det är ganska charmiga djur. En kollega till mig skulle fira sin dotter och dottern hade önskat sig en uggletårta. Så då fick även jag chansen att göra en.

Jag valde att göra en 2D-uggla på en gren. Enkelt men fint.

Inuti tårtan finns ett lager hallonmousse och ett lager dumlefluff. Den är sedan spacklad med marängsmörkräm smaksatt med choklad och täckt med marsipan.

IMG_3806

IMG_3807

 

Jag tyckte att det behövdes något mer på tårtan och lade till födelsedagsbarnets namn på sidan. Syns inte på denna bild, men namnet är målat med guldfärg.

IMG_3808

 

Recept på världens bästa mousse!

5 dl bär

2,5 tsk gelatinpulver

1 msk vaniljsocker

3 dl grädde

 

Blötlägg gelatinet i lite vatten i tio minuter. Värm bären och mixa dem med en mixerstav. Tillsätt gelatinet som nu blivit som en klump. Låt det smälta i de varma bären. Låt denna blandning svalna.

Vispa upp grädden löst. Det ska bilda toppar, men inte vara hårt vispat. Det som kan hända om man vispar hårt är att moussen sedan skär sig.

Blanda i bärblandningen och låt stelna. Jag häller denna lösa blandning direkt på tårtbotten (i en springform) och låter moussen stelna så. Då blir det raka fina kanter. Om man låter moussen stelna för sig själv först får man vispa upp den lite för hand med en visp eller gaffel.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s