Pimpad rulltårta

Jag har aldrig i hela mitt liv gjort en rulltårta. Om en månad fyller min äldsta dotter år, och jag som älskar att göra tårtor vill ju gärna planera in att göra en riktigt häftig en. Men inte. Min dotter gillar inte tårtor. Hon vill ha rulltårta. Så detta är ett försök att i alla fall kunna pimpa lite!

IMG_3868

För att göra blommorna gör man en Pate decor.

Recept, Pate decor:

1 Äggvita (35 gr)
40 g mjöl
30g socker
30 g smör rumstempererat

Rör ihop och färga eventuellt med valfri livsmedelsfärg. Om du ska ha flera färger så kan du dela upp smeten i flera skålar och färga därefter.
Sen kan du spritsa olika mönster på ett bakplåtspapper. Lägg i frysen i 10 minuter så att dekoren fryser till och inte smetas ut när du har på nästa smet.

Jag spritsade först det gula, lade in i frysen ett par minuter, sedan spritsade jag det röda och gröna.

IMG_3861

IMG_3862

IMG_3863

 

När din dekor är klar är det dags att göra rulltårtesmeten. Jag valde att inte göra vanlig rulltårta efter att ha hittat detta recept på bloggen ”Kreativa bakverk”. Den bloggen är suverän och hon gör så fina skapelser! Jag är själv inte så förtjust i rulltårta och tyckte att det lät gott med mandelmjöl i. Och det blev det verkligen! Här kan ni hitta inlägget som jag har använt mig av: Kreativa bakverk

Bisquit Joconde botten
1 plåt
Äggmassa:
125 g ägg
87,5 g florsocker
87,5 g mandelmjöl
25 g mjöl

20 g smält smör

Maräng:
162,5 g äggvita
40 g socker
Vispa ägg, florsocker, mandelmjöl och mjöl luftigt, blanda en del av äggmassan med det smälta smöret och rör sedan samman med resterande äggmassa.
Vispa äggvita och socker till maräng och vänd sedan ner marängen i äggsmeten. Stryk ut på det frysa mönstret och baka i 220 c°7-8 min

IMG_3864

IMG_3866

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s