Minioner och rosor

Jag fick önskemålet om en tårta med minioner på och det skulle också gärna vara många rosor på. Pojken som fyllde år gillar speciellt en scen i filmen där minierna går på bröllop. Där visas en tårta med många rosor på. Jag valde att göra minionerna i de kläder de har på sig på bröllopet och en massa rosor. Jag tyckte att det skulle bli kul att testa en så kallad ”exploding cake” där det ser ut som en figur kommer upp ur tårtan. Dock blir det inte alltid som man tänkt sig. Luftfuktigheten fick all marsipan att först svettas och sedan rinna av i kanterna. Det var bara att tänka om och lägga på ny marsipan. Även designen ändrades. Innehållet var en prinsesstårta och figuren i mitten hölls inte på plats när den var i hålet utan sjönk längre och längre ner. Det vågade jag inte riskera. Så här får ni se bilder på båda tårtorna. Den första som fick göras om och hur den sedan blev.

IMG_4046

IMG_4055

collage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s