Jell-O Cookies

Jag är inget fan av småkakor. Jag gör dem då och då för mina barns skull, men själv hoppar jag helst över. De här kakorna är mer i min smak. För det första kan man få lite fruktiga smaker, som annars är svårt att få till när det gäller kakor. För det andra är de inte torra utan mer som en whoopie. Mjuksega, kanske man kan säga.

Som namnet antyder använder man den amerikanska efterrätten Jell-O i dessa kakor. Det är en gelatindessert som består av gelé i olika smaker. Så kakorna är inget för vegetarianer eller muslimer, tyvärr. Men det kanske finns Jell-O som är helt vegetarisk? Hojta gärna till i så fall!

IMG_0079

Till mina kakor valde jag lime och persika. Jag tillsatte lite färg i smeten för att få lite mer lysande färger eftersom jag ska servera dessa till Halloween. Annars tycker jag att lime-kakorna fick en fin grön färg ändå. Persikan tycker jag fick en ganska tam färg.

Här kommer receptet:

Jell-O Cookies

125 gr smör
1 dl socker
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 pkt jell-o

Vispa smöret och sockret pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll ner ett pkt jell-o av valfri smak. Använd det lilla paketet som det står 3oz på. Om du tycker att du vill ha mer färg på kakorna efter att pulvret har vispats ner kan du hälla i lite kamarellfärg tills du är nöjd.
Tillsätt mjölet tillsammans med bakpulvret. När allt är blandat kommer degen att vara mycket kletig. Den ska vara så att det precis går att (med lite kladd) rulla bollar. Om man väntar två minuter med att börja rulla går det lättare. Jag fick ut 32 bollar av min deg, men det beror ju såklart på hur stora man vill ha dem.
Tryck till varje boll så att de blir lite plattare. Strö på lite färgat socker om du vill.
Grädda i 175 grader i ca 8 minuter. De ska inte ta färg.

Lycka till! De är värda att testa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s