Dammsugare på tårta?

Ja, det är väl klart att man kan ha. Elvis fyller två år och det han gillar mest av allt är dammsugare. Så det är väl klart att han ska få det på sin tårta!

Utmaningen med denna tårta var inte att göra en dammsugare. Utmaningen var att tårtan skulle vara äggfri, nötfri, mjölkfri och glutenfri. Jag har inga problem att göra bakverk med några av dessa allergier i åtanke, men kombinationen gör det lite problematiskt då en del ersättningsprodukter har andra allergener i sig.

image1

Tårtan innehåller äggfria citronbottnar, ägg- och mjölkfri lemon curd och en hallonmousse. Tårtan är täckt med hemgjord sugarpaste, då många sockermassor innehåller spår av nötter eller ägg.

Lemon curden blev jag väldigt positivt överraskad av. Den smakade väldigt gott trots avsaknaden av de två viktigaste ingredienserna som kännetecknar en curd – ägg och smör.

Här kommer receptet:

Äggfri lemon curd
3 citroner, saft och skal

1 dl vatten

3 msk majsstärkelse

2 dl strösocker

100 g mjölkfritt margarin (om du inte är mjölkallergisk kan du använda smör här)
Koka upp citronsaft, skal, vatten och majsstärkelse. Tag av från plattan när den tjocknat och häll ner strösocker och margarin. Rör tills det smält och häll upp i en ren burk.

image2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s