Olofs sommar

Önskemålet till denna tårta var att Olof skulle vara med och att det skulle vara en sommartårta. Dessutom fick jag en bild på de servetter och tallrikar som de skulle använda på kalaset som inspiration. Jag försökte få med så mycket som möjligt från servetterna. Jag älskar att få göra tårtor utifrån inspirationsbilder!

collage

Jag valde att göra tårtan som en tvåvåningstårta eftersom det skulle vara hela 30 bitar. Nedre delen är sommar och den övre matchar inspirationbilderna i färg.

olof olof2 olof3

Inuti tårtan fins chokladbottnar, hallonmousse och mjölkchokladfluff. Fluffet är som en enkel form av mousse. Man smälter choklad i grädde och låter det svalna helt innan man vispar upp grädden.

Mjölkchokladfluff: 

3 dl grädde

200 gr mjölkchoklad

Värm grädden så att den är varm, men inte kokar. Om den börjar koka kan grädden skära sig senare när man vispar upp den.  Häll den varma grädden över den hackade chokladen och rör om tills allt har smält. Ställ bunken i kylskåp och låt den stå där minst sex timmar, gärna över natten. Vispa upp och använd som fyllning i tårta eller som en efterrätt. Tänk på att använda 40% grädde. Om man tar den lättare varianten är det svårt att få den tillräckligt stabil för att använda som tårtfyllning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s