Uppfinnar-Jocke :)

För en tid sedan fick jag önskemålet att göra en tårta till en man som är en riktig fixare och som alltid har en massa idéer. Han kallas även för Uppfinnar-Jocke. 🙂 Han spenderar gärna mycket tid på sitt hus som är en vitkalkad skånelänga. Min version blev väl kanske inte så lik, men jaja… Det är ett vitt hus i alla fall!

Innehållet i denna tårta är saftiga chokladbottnar, hallonmousse och baileysmousse.

IMG_5402 Ulfs tårta (2) Ulfs tårta

Uppfinnar-Jocke är målad för hand med ätbara färger. Gräset är spritsad smörkräm (också med baileyssmak). Huset är gjort i Rice Crispie Treats som är ett bra sätt att använda sig av stora dekorationer på tårtor utan att de blir för tunga. Det är smälta marshmallows som man blandar i Rice crispies i. Sedan formar man massan till den form man vill ha och täcker med marsipan eller sugarpaste. Mycket smidigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s