Spiral-tårta

Detta är mitt första försök till spiraltårta. Det blev inte som jag tänkte och jag är inte nöjd, men det blev helt ok. Det var svårare än vad jag trodde att beräkna så att de två våningarna går ihop, så att man kan följa vägen från botten upp till toppen. Tanken var att den översta tårtan skulle vara betydligt mindre, men på något sätt blev de ungefär lika stora, vilket övergår mitt förstånd eftersom de var bakade i olika formar som är olika stora. Men så är det när jag ska beräkna något. Så fort man blandar in siffror säger min hjärna ifrån.

Tårtan gjordes till en kollega till mig som fyllde jämnt. Hon springer maraton och älskar sina tre hundar.

Marie

Marie2

Marie3

Innehållet är saftiga chokladbottnar och dulce de leche-kräm med flingsalt. Mycket godare än så blir det inte… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s