Monster high-tårta

Det här är andra Monster High-tårtan jag gör. Förra gången blev den rosa, den här gången valde jag att göra den svart. Jag tycker det ser så coolt ut med en svart tårta! Tårtan är täckt med marsipan, men det rosa och det vita är sugarpaste.

Inuti finns det kraftiga chokladbottnar, mjölkchokladfluff och jordgubbsmousse. Recept på fyllningarna kommer längre ner i inlägget.

IMG_6483 IMG_6484 IMG_6485

Jordgubbsmousse: 

(Räcker till ett lager i en tårta på ca 20-22 cm, beroende på hur mycket fyllning man vill ha så klart. )

5 dl jordgubbar (jag använder frysta)

2,5 tsk gelatinpulver

3 dl grädde

Lägg gelatinpulvret i en skål och häll på ca en msk kallt vatten. Låt stå ca 10 minuter. Koka upp bären och mixa dem med en mixerstav. Lägg i gelatinet som nu har stelnat. Se till att det smälter helt, ta sedan bort från värmen och låt blandningen svalna lite. Vispa upp grädden. Den ska vispas löst. Om man vispar för hårt kan moussen skära sig. Blanda ner jordgubbsblandningen och häll upp i den formen som du vill att den ska stelna i. Jag häller direkt på tårtbottnen med en anslagsring runt.

Mjölkchokladfluff: 

(Räcker till ett lager i en tårta på ca 20-22 cm, beroende på hur mycket fyllning man vill ha så klart. )

200 gram mjölkchoklad, ta en sort som du tycker om att äta

3 dl grädde

Värm grädden. Den ska inte koka, men bli varm. Häll över den hackade chokladen i en skål. Rör runt tills chokladen har smält och ställ i kylen i minst 6 timmar. Vispa upp -> Färdigt!

Ta gärna den riktigt feta grädden till detta. Den med 40%. Om man tar den med 36% är det svårare att vispa upp grädden riktigt styv, och då tycker jag det är svårare att få stabila tårtor.

Jorgubbdsmpuse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s