Lite off season, men men…

Känns lite konstigt att göra en igloo i september, men gillar man Pingu och fyller år i september då får det ju bli så! Denna tårta innehåller hallonmousse, vaniljkräm och grädde på toppen. Den är täckt med marsipan. Pingu och sälen (vad heter han?) är gjorda i sugarpaste. Receptet på hallonmoussen finns längst ner i inlägget!

IMG_6581 IMG_6582

Hallonmousse (räcker till ett lager på en tårta som är ca 24 cm)

5 dl hallon (frysta)

2,5 tsk gelatinpulver

3 dl grädde

Lägg gelatinpulvret i en skål, fyll på med ca en msk kallt vatten. Låt stå ca 5 minuter. Tina hallonen och koka upp dem. Mixa dem med en mixerstav. Om man vill kan man sila puréen också, men det brukar inte jag göra. Lägg i gelatinet som nu blivit en geléklump. Låt den smälta i hallonpuréen. Ta bort från värmen och låt svalna. Vispa upp grädden löst. Om du vispar den hårt kan det hända att moussen skär sig senare. Blanda ner hallonmixen med grädden och fyll tårtan. Moussen stelnar på ett par timmar.

IMG_6583

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s