Cookie dough fudge

20181216202934_IMG_1100

 

OMG! Detta recept måste ni testa! Kakdeg: Gott. Fudge: Gott. Kombinationen: Övergott. Jag letade igenom nätet i morse efter recept på Cooike dough fudge. Men jag hittade inget som kändes bra. Det fanns många amerikanska som krävde kondenserad mjölk, och det hade jag inte hemma. Sedan fanns det en del där man slängde ner kakdegen i fudgen när den fortfarande var varm och så skulle man röra runt. Det lät konstigt, tycker jag. Då smälter väl degen? Så jag gjorde ett eget recept.

 

Kakdeg:

90 gr rumsvarmt smör

0,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker eller lite vaniljpulver

2 dl mjöl

1 tsk grädde

1 näve chokladknappar, ta så mycket som just du gillar

 

Rör ihop socker och smör, så att allt blandas väl. Blanda i resten till en smidig kakdeg. Rulla till en korv och skär ut små bitar. Det blev lite deg över när jag gjorde detta receptet, så man skulle nog kunna göra två tredjedelar av detta recept. Eller så äter man degen som blir över.

 

Fudge:

1,5 dl grädde

1,5 dl strösocker

1 dl vit sirap

1 tsk havssalt

50 gr smör

100 gr vit choklad

 

Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Dra kastrullen från värmen och låt svalna något. Hacka chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad och smör i smeten och rör tills det smält. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20×20 cm. 

Tryck ner kakdegen lite här och var i fudgen. Låt stelna. Skär i kuber.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s