Tingelingtårta

Denna tårta skulle egentligen passa väldigt bra på detta dessertbord som jag gjorde för ett tag sedan.  Men eftersom min dotter inte ville ha tårta på kalset valde jag att göra en i alla fall, till släktkalaset. Vi vuxna vill i alla fall äta tårta! 🙂 Men jag fortsatte på temat med Tingeling, Vinterlilja och färgerna vitt och grönt. För er som inte sett filmen så handlar den om älvan Tingeling som hittar en syster hon inte visste att hon hade. Problemet är att de tillhör olika världar. Våren och Vintern. Och de kan inte besöka varandra. Vinterälvornas vingar smälter i värmen och Vårälvornas vingar bryts i kylan. Därför har systrarna fått varsin sida av tårtan.

 

IMG_2004

 

Jag tycker att det är riktigt svårt att göra figurer och dessa började jag med i god tid, för att ha gott om tid över till övriga saker på dessertbordet. Men det hjälpte inte eftersom jag gjorde om dessa damer tre gånger innan jag tillslut gav upp och placerade sista versionen av dem på tårtan. Detta är helt klart vad jag ska öva mer på!

Innehållet i tårtan är ovanlig. Polkagristårta! Bottnarna är saftiga vaniljbottnar som jag lät gå i polkagrisens tecken genom att färga ena botten röd och låta de andra förbli vita. Fyllningen får ni receptet på här: 

 

Polkagrisfyllning: 

5 dl grädde

2 dl turkisk yoghurt

ca 180 gr polkagrisar

 

Krossa polkagrisarna i mortel, det behöver inte vara jättefinfördelat. De smälter dessutom lite när de blandas i med grädden och jag kan tycka att det är extra gott om man råkar få en liten polkagrisbit i munnen! Vispa grädden hårt, ta en nypa bakpulver i grädden så är det lättare att få en hårdvispad grädde. Blanda ner yoghurten och polkagrisarna. Klart!

bild-2

 

Tårtan är sedan täckt med marängsmörkräm (också den smaksatt med polkagris) och marsipan. Dekorationerna är gjorda i gumpaste. 

IMG_2006

En tanke på “Tingelingtårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s