Syskontårta

Jag har gjort flera delade tårtor till syskon som fyller år nära varandra och som firas samtidigt. De flesta delade tårtor jag gjort är tvillingtårtor. Denna är till två bröder med några år emellan men som fyller år väldigt nära varandra. De gillar olika saker och det ville mamman att det skulle synas. Emil gillar att sitta inne och spela datorspel och Victor är hellre ute och åker skateboard eller kickbike.

Jag har gjort flera tårtor till denna familj. Det är jätteroligt att man får följa en familj och framför allt hur barnens intressen skiftar från år till år! Denna familj beställer alltid samma smaker! 🙂 Chokladbottnar, chokladmousse, hallonkompott och marshmallowfyllning. Nedan följer ett ”recept” på hur jag gör marshmallowfyllningen.

IMG_6560                                 IMG_6561 IMG_6562                                 IMG_6563

Marshmallowsfyllning (räcker till ett lager i en 20 cm-tårta)

3 dl grädde

6 marshmallows (vanlig storlek)

En näve klippta marshmallows eller en näve små

Värm grädden och 6 st marshmallows försiktigt. Marshmallowsen ska smälta men grädden ska inte börja koka. När allt har smält häller du över blandningen i en skål och ställer in i kylskåpet över natten. Nästa dag vispar du upp blandningen och fyller tårtan. Sedan petar du ner en massa minimarshmallows eller klippta stora sådana lite överallt. Klart!

Detta är en ganska söt fyllning, så jag rekommenderar att göra som jag gjorde i denna tårtan. Koka upp lite hallon och socker + vanilj till en kompott och bred på tårtbotten innan du fyller med marshmallowfyllningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s